Novou tváří Událostí ČT bude Michal Kubal

Moderátorský tým Událostí získá novou posilu na pozici moderátora hlavní zpravodajské relace České televize. Ke stávající Marcele Augustové, Daniele Písařovicové a Jakubu Železnému se od ledna příštího roku připojí Michal Kubal. Jde o velmi zkušeného novináře a vedoucího redaktora zahraničního zpravodajství ČT.

Michal působí v televizním zpravodajství už více než patnáct let. Od počátku se zaměřuje na zahraničně-politická témata, prošel si zkušeností válečného zpravodaje i zpravodaje České televize ve Spojených státech a po svém návratu se stal vedoucím zahraniční redakce. Události tak získávají novou osobnost s hlubokou profesní zkušeností,“ řekl ředitel zpravodajství České televize Zdeněk Šámal.

Zapojení tak zkušeného novináře, jako je Michal Kubal, do hlavního zpravodajského pořadu České televize zároveň reflektuje význam, který zvláště v současné době přikládáme zahraničnímu zpravodajství, jehož objem ve vysílání stále roste,“ dodal generální ředitel ČT Petr Dvořák.

Poslední členka současné moderátorské čtveřice Událostí, Aneta Savarová, byla na vlastní žádost ze své pozice dočasně uvolněna ze zdravotních důvodů. Michal Kubal začal s prací v redakci zpravodajství ČT už v roce 1997. O jedenáct let později se stal zahraničním zpravodajem České televize v USA. Po svém návratu začal vykonávat funkci vedoucího redakce zahraničního zpravodajství ČT.

Moderování hlavní zpravodajské relace patří ve všech světových stanicích k vrcholům kariéry televizních novinářů. Velmi si vážím takové příležitosti. Je pro mě ctí stát se součástí týmu Událostí,“ okomentoval své nadcházející působení v Událostech Michal Kubal.

Michal Kubal působil během své novinářské praxe v sedmdesáti zemích světa. Od roku 2013 stál v čele týmu dnes úspěšného pořadu Horizont ČT24. Také je spoluautorem knihy Válka v Iráku očima tří českých reportérů a držitelem několika novinářských cen.

Přidat komentář